- پایگاه تحلیلی خبری صدای نهاوند - https://sedaynahavand.ir -

نهاوند در بخش بسته‌بندی گیاهان دارویی صنعت زیر ساخت ندارد

به گزارش صدای نهاوند،علی ده پهلوان مدیر اداره منابع طبیعی شهرستان نهاوند اظهار داشت: در سال‌هایی که شرایط بارش و نزولات جوی مناسب است به‌ طور متوسط از هر هکتار بابونه ۲تن گل تر و ۴۰۰ کیلوگرم گل خشک برداشت می شود.

مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری نهاوند افزود: شهرستان نهاوند به دلیل آب و هوایی منحصر به‌ فردی که دارد مستعد پرورش گاهان دارویی بخصوص بابونه با خواص بسیار است به ‌طوری‌ که در گذشته به جز بابونه بیش از ۵۰۰ نوع و گونه گیاه دارویی در این مناطق وجود داشته که مهمترین آنها خارشتر، باریجه، خار مریم، آویشن، گل ختمی، بابونه، آنقوزه، موسیر، کتیرا، گل همیشه‌بهار، شیرین‌بیان، نعنا، پونه، گل‌گاوزبان و رازیانه هستند.

ده‌پهلوان تصریح کرد: کشت گیاهان دارویی مانند بابونه که مهمترین خواص آن تقویت معده، درمان زخم معده و ورم معده است و شرایط اقلیمی نقش عمده ای دررشد ونمو بابونه دارد به طوری که به سرما مقاوم است.

وی در خصوص نحوه کاشت این گیاه به دو روش اظهار داشت: به دو روش کاشت می شود در روش اول در کشت غیرمستقیم اواخر مهرماه زمان مناسبی برای کشت بذر در خزانه هوای آزاد است ونشاها ۴تا ۶هفته بعد دراواخر آبان تا اوایل آذر آماده انتقال به زمین اصلی می شوند.

مدیر منابع طبیعی نهاوند خاطر نشان کرد: در کشت غیر مستقیم برای هر هکتار زمین به۵تا۱۰کیلوگرم بذر نیاز است و فضای ۳۰تا۴۰سانتیمتر مربع برای هر بوته در زمین اصلی سبب تولید حداکثر مقدار محصول کل واسانس می شود.

وی گفت: زمان مناسب برای برداشت گلها در فروردین و اردیبهشت ماه هنگامی است که آنهاکاملا باز شده و عملکرد گل بابونه تازه ۵۰۰کیلوگرم تا۲ تن در هکتاراست که پس از خشک شدن۴۰۰ تا ۶۰۰کیلوگرم گل خشک بدست می اید و از این مقدار گیاه بابونه ۱۵۰تا۲۰۰ کیلوگرم در هکتار بذر تولید می کند.

مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری نهاوند افزود: این گیاه انشعابات زیادی دارد و بهترین محیط کشت گیاه بابونه کشورهای ایران، آلمان مراکش و نوع دیگر آن بابونه رومی است.

وی بیان کرد: پیش بینی می شود از مزارع بابونه نهاوند بین ۸۰تا ۱۰۰تن گل بابونه مرغوب برداشت شود.