- پایگاه تحلیلی خبری صدای نهاوند - https://sedaynahavand.ir -

مدیر جهاد کشاورزی:
پانزده کیلوگرم زعفران از مزارع نهاوند برداشت شد

صدای نهاوند:

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: در آبان ماه امسال بیش از ۱۵ کیلوگرم زعفران مرغوب از ۵ هکتار مزارع نهاوند برداشت شد.

به گزارش صدای نهاوند احمد باقری اظهار داشت: در سال‌های اخیر توسعه کشت گیاهانی  مانند زعفران و صدها گونه گیاه دارویی با ارزش غذایی، به دلیل مصرف کم آب، سود سرشار و آفت‌ کم برای کشاورزان در اولویت‌ کار کشاورزان شهرستان نهاوند قرار گرفت.

وی گفت: میزان تولید زعفران در هر هکتار بین ۲ تا ۳ کیلوگرم است که بیشترین برداشت این محصول از سال سوم تا سال هفتم صرفه اقتصادی بیشتری دارد و برای کاشت یک هکتار زعفران حدود ۶/۱ تن پیاز زعفران لازم است.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند افزود: زعفران گیاهی دارویی و صنعتی است که به گل زعفران و بخش کلاله و یا قرمزی آن سر ریشه می‌گویند که در ابتدای برداشت به رنگ قرمز روشن است ولی به‌مرور به رنگ قرمز تیره‌رنگ تبدیل می‌شود تازه آن از عطر خوش‌طعمی برخوردار است و به غذا‌ها طعم و لذت خاصی می‌دهد.

وی بیان کرد: کشت پیازچه زعفران در فصل تابستان انجام می‌شود و برداشت این محصول از آبان ماه شروع و تا پایان آذرماه ادامه می‌یابد به‌طوری‌که هرچه دمای هوا روبه خنکی و سردی برود زعفران گل و پرچم مرغوبتری می‌دهد.

باقری افزود: در حال حاضر مزارع کاشت زعفران در منطقه خزل و روستای فارسبان نهاوند واقع است و زعفران کشت‌شده تا هفت سال در زمین قابل‌برداشت است و می‌تواند به‌صورت تلفیقی در کنار باغات و دیگر محصولات کشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی نهاوند اظهار داشت: پیاز زعفران برای کاشت به انواع پنج پیاز، سه پیاز و تک پیاز صورت می‌گیرد که فاصله بوته‌ها نسبت به هم باید ۱۵ سانتی‌متر با عمق کاشت ۱۰ سانتی‌متر و فاصله ردیف ۳۰ سانتی‌متر باشد و در سال اول به کود حیوانی پوسیده نیاز مبرم دارد.

وی بیان کرد: در زمینهٔ کاشت و برداشت زعفران در شهرستان نهاوند بیش از ۱۵ نفر مشغول فعالیت هستند و این تعداد در روزهای برداشت به ۴۰ نفر هم افزایش می‌یابد زیرا سودآوری خوب و کم آب‌بر بودن آن موجب شده تا این محصول جایگزین مناسبی برای دیگر محصولات کشاورزی نهاوند باشد.

وی افزود: در سال‌های اخیر نزدیک به ۵۰ هکتار از مزارع نهاوند زیر کشت زعفران و انواع گیاهان دارویی ازجمله کنگر فرنگی، آرتی شو، گل همیشه‌بهار، گل محمدی، سیر، زعفران، گل‌گاوزبان و کاسنی رفت که کشاورزان از سود بالا و ارزآوری آن بسیار راضی هستند.

باقری بیان کرد: امسال ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان نهاوند زیر کشت گیاه خوراکی و دارویی گشنیز رفت که از آن بیش از ۱۱ هزار تن دانه گشنیز تولید و برداشت شد.

کانال صدای نهاوند [1]