سردار محمدرضا زاهدی در حملهٔ رژیم صهیونیستی به شهادت رسید

کشف چک پول‌های تقلبی در نهاوند

جریمه ۶۰ میلیون ریالی شکارچی جوجه تیغی در نهاوند

امتحانات نهایی نهاوند برای اولین بار در ۳ پایه برگزار می‌شود

دستگاه‌های شهرستان نهاوند به کمک آموزش و پرورش بیایند

فضای شهر و سیمای شهری نهاوند زیبنده میزبانی نوروز نیست

  • کد خبر : 4138

صدای نهاوند:

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری نهاوند گفت: غذاهای محلی، مواد خوراکی و شیرینی‌جات بخشی از فرهنگ و سبک و سیاق زندگی مردم را نشان می‌دهند و باید در راستای معرفی و ترویج آنها بین مردم تلاش شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای نهاوند، محسن جانجان ظهر چهارشنبه در مراسم پخت آش ورکواز و مراحل مقدماتی ثبت ملی این آش محلی اظهار داشت: ورکواز و آش بادمجان از جمله غذاهای محلی نهاوند  هستند که پرونده آنها برای ثبت ملی آماده شده است.

جانجان گفت: نهاوند دارای غذا‌های متنوع‌ و خوشمزه‌ای است و این تنوع در صورتی که مورد حمایت و برنامه‌ریزی مسئولان استانی و کشوری قرار گیرد، می‌تواند موجب جذب گردشگران به سمت رستوران‌های این شهر شود.

وی فنون و مهارت‌های مربوط به خوراک را از مهم‌ترین میراث فرهنگی بشری می‌داند و می‌گوید: خوراک حتی در راه ایجاد و تغییر فرهنگ نقش اساسی دارد و از گذشته‌های دور هم بحث‌های متفاوتی در شیوه آشپزی و پخت خوراک وجود داشته است، خوراک‌هایی که هر کدام نشان دهنده‌ی ذائقه یک قوم هستند.

بهروز کاظمی ، کارشناس فرهنگی و سفیر سلامت نهاوند هم در این مورد اظهار داشت: ورکواز از گیاهان سنبل وحشی و دارای پیازی است که از تعداد پیازهای کوچک تشکیل شده است و اول فصل بهار به مدت حداکثر دوماه در کنار مزارع زراعتی ، دشت، کوهپایه، کنار جویبارها و دیگر مناطق سرسبز زاگروس اطراف نهاوند به صورت خودرو روئیده می شود.

کاظمی گفت: خواستگاه اولیه و اصلی این گیاه در شهرستان نهاوند بوده است وآش ورکواز نماد مهربانی است، بهانه ای برای با هم بودن و در کنار هم لذت بردن، آش عشق، دوستی و صمیمیت است.

لازم به ذکر است در طب سنتی از این گیاه به عنوان گیاه گرم یاد شده است، این گیاه به تنهایی یابس(یبوست) آور بوده ولی در طبخ همراه با حبوبات مانند بلغور(گندم پخته آسیاب شده) عدس و پیاز داغ همراه با اسفناج خورد کرده خوشمزه و جنبه دارویی دارد که بیشتر برای دردهای مفصلی و کم خونی استفاده می شود.

ته علف ورکواز بنام بن سور بهترین دارو برای تسکین درهای مفصلی و برای شکستن سنگ های مثانه و کلیه استفاده داروئی دارد.

کانال صدای نهاوند

IMG_5439

IMG_5434

IMG_5431

همین الان می توانید عضو شبکه پایگاه خبری صدای نهاوند در تلگرام شوید. عضویت در شبکه تلگرام

  1. دوستداران فرهنگ نهاوند گفت:

    باسلام وادب. از مهندس جانجان ریاست اداره میراث فرهنگی نهاوند . تشکر می شود. بسیار خرسند شدیم از اینکه این ۲غذا نهاوندی در استانه ثبت ملی می باشند. از صدای نهاوند هم تشکر می شود. به استحضار نهاوندیهای عزیز می رسانیم جشن ورکواز همچون سالهای قبل در تهران موسسه علیمرادیان در تاریخ ۳۱اردیبهشت ساعت ۹صبح برگزار می گردد. امید است شرکت فرمایید. ادرس تهران بلوار مترو. بالاتراز ایستگاه مترو.

    • میلاد گفت:

      تشکر از اطلاع رسانی ولی متاسفانه جایش خیلی کوچک است .موسسه هم نمای قدیمی پیدا کرده هم فضای کوچکی دارد. لطفا آقایان علیمرادیان وفعالان به فکر بازسازی و جانمایی بیشتری برای سالن آن باشند_زنده باد ایالت نهاوند.

  2. حمید گفت:

    سلام من ۴۰ ساله که ورکواز نخوردم خوش بحال نهاوندیها آیا میشه دستور پختشو آموزش بدن

  3. حمید گفت:

    جانم نهاوند ،جانم دوخواهران ،جانم ورکواز وحلیم دوخواهران

  4. انتقاد ایالت ساز گفت:

    کی؟تا گوساله گاو شود شهرهای اطراف همه محصولات وصنایعشون رو ثبت ملی وجهانی کردند-ولی نهاوند از ایالت ماه نهاوند شده یک شهرستان کوچک.

  5. همایون گفت:

    درود خدا برنهاوندیان اصیل از روستا تا شهر ولعنت خدا برمهاجرینی که خلاف می‌کنند وخلافشان عده‌ای از جوانان این شهر را در ورطه‌ای بنام اعتیاد انداخته اند بیایید بجای ورکواز مواد فروشان مهاجر را بیرون کنیم تا نسل آینده در سلامت باصلابت نهاوند ها بسازند مسخره است ورکواز بخواهد نام آوری کند درحالیکه اهل شهر میزبان هروئین فروشان مهاجر باشد

  6. سارا گفت:

    از اش کشکک نهاوند هم یادی کنیم,یادش بخیر.برای خودمون شاید عادی شده ولی هرکس از این اش خورد,عاشقش شد,زنده باد نهاوند و نهاوندی

*

code

  • عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد.
  • از نوشتن نظرات با حروف لاتین خودداری شود .

خبرگزاری صدای نهاوند

پشتیبانی سایت توسط کارپوش