سردار محمدرضا زاهدی در حملهٔ رژیم صهیونیستی به شهادت رسید

کشف چک پول‌های تقلبی در نهاوند

جریمه ۶۰ میلیون ریالی شکارچی جوجه تیغی در نهاوند

امتحانات نهایی نهاوند برای اولین بار در ۳ پایه برگزار می‌شود

دستگاه‌های شهرستان نهاوند به کمک آموزش و پرورش بیایند

فضای شهر و سیمای شهری نهاوند زیبنده میزبانی نوروز نیست

  • کد خبر : 7675

صدای نهاوند:
پس از تایید انتخابات دوره چهارم شورای شهر نهاوند توسط هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات ، همه نگاه ها به منتخبین جدید شورا دوخته شده که آیا این افراد می توانند پاسخ مناسبی به رای اعتماد مردم بدهند؟ آنچه در ذیل می آید یک نظریه صرفاً کارشناسی براساس واقعیات موجود می باشد و بیان آن به منزله نادیده گرفتن دستور دین و قانون اساسی و خدمات دلسوزانه و متعهدانه برخی از اعضاء شورای شهر نمی باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای نهاوند، بنظرمی رسد قانونگذار وجود شورای اسلامی شهر و روستا را برای ایجاد زمینه های رفاه و آسایش، کاهش و کاستن از بوروکراسی اداری، تسهیل امور مردم بویژه شهرداری ها برای خدمات دهی بیشتر و بهتر پایه گذاری کرده است اما واقعاً اینک که در ماه های آخر عمر دوره چهارم شورا هستیم چقدر این قانونگذار محلی موفق بوده است؟
-آیا شکل گیری شوراها در کشور ضرورت داشت؟
-آیا نمی بایست قبل از راه اندازی؛ سازوکار و فرهنگ آن در جامعه نهادینه می گردید؟
-آیا با گذشت چهار دوره از عمر آن نبایستی تجدید نظری اساسی صورت پذیرد؟
– آیا نبایستی نظر مردم و دستگاههای مرتبط با شوراها را جویا شد؟
این سئوالات و سئوالات زیاد دیگری ذهن مردم و دستگاههای اجرایی را به خود مشغول کرده است، چیزی که بیان آن برای خیلی ها همراه با استرس است اما واقعیت را نمی توان کتمان کرد.
مردم وقتی می بینند که هنگام انتخابات شوراهای شهر، عده ای وارد عرصه شده هزینه های آنچنانی می کنند، وقتی می بینند برای رسیدن به عضویت در شوراها علیه یکدیگر هرگونه اقدامی می نمایند، وقتی می بینند در آن مقطع، بازار غیبت و تهمت و افترا در خیلی جاها رواج پیدا میکند. این سئوال ها در ذهنشان نقش می بندد که خدای من چقدر انسان عاشق و شیفته خدمت؟ و بلافاصله سئوال دیگر اینکه این هزینه ها از کجا می آید؟ چه کسی آنرا تأمین می کند؟ راستی اگر این همه شوق و ذوق برای خدمت است و قرار است شوراها تسهیل کننده امور باشند. پس چرا این همه مشکل وجود دارد الان که در دوره چهارم شوراها هستیم.
مردم سئوال می کنند حقوق و مزایای اعضاء شوراها چقدراست؟ مردم سئوال می کنند هزینه های شوراها و هزینه هر عضو در ماه چقدر است؟چه کسی این هزینه ها را تقبل میکند؟ معیار هزینه کردها چیست؟ اختیار اعضاء چقدر است؟ قانون اجازه ورود آنان به حوزه اجرایی را داده است؟ شوراها نظارتی هستند یا اجرایی؟ آیا از قدرت خود سوء استفاده می کنند یا خیر؟ آیا در جذب نیرو برای دستگاههای تحت امر رعایت عدالت را میکنند یا خیر؟ آیا قانون در مورد شغل دوم و سوم و… ایشان تعریفی دارد؟ آیا بذل و بخشش آنان از جیب خودشان است؟
آیا آنان متخصص در زمینه هایی که نظر می دهند هستند؟ آیا در صورت عدم تمکین مدیران مرتبط دستگاههای اجرایی مانند شهردار از خواسته های آنان؛ می توان امیدوار به ادامه خدمت مدیران بود یا حذف می شوند؟ اعضاء شورای شهر در آداب معاشرت و فرهنگ چقدر الگوء و پیش قدم هستند؟ حضور اعضاء شورای شهر در کمیسیون های مختلف ماده صد، هیات مدیره ها و کمیسیون های معاملات چگونه است؟ بر حسب جایگاه قانونی نظارتی است یا بر حسب تقسیم کار بین خودشان؟
 آیا دستمزدی هم دریافت می کنند، دستمزدشان چقدر است ؟
آیا به سوگندی که می خورند پایبند هستند؟ جریان ماده ۱۷ چیست؟ کجای قانون برای آنان سهم ماده ۱۷ دیده است و این پول چگونه خرج می شود؟  آیا امور مردم و شهر با بودن شوراها تسهیل و روان شده یا خیر؟
چنین بنظر می رسد دغدغه و ناامیدی مردم دور از واقعیت نیست، متأسفانه شوراها از هدف اصلی و قانونی خود فاصله گرفته اند، هرچند در بین اعضاء وجود دارند عزیزانی که تلاش دارند حول محور قانون حرکت کنند، صادق و بی ریا و بدور از تکلف کار کنند، اما زور قالب آنانی که تعبیر دیگری از شورا دارند باعث ایجاد دوگانگی و در نهایت توقف قطار خدمت می گردد.
تجارب سه دوره قبل و سه سال دوره چهارم حاکی از آن است که شوراهای اسلامی شهر به جای مثبت بودن به ضعف تبدیل شده اند از جمله دلایل آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سرگردانی مردم بین شورا و شهرداری، اینکه شورا فقط شورای شهرداری است. موجبات درگیری در مجموعه مدیریت شهری را فراهم می نمایند و ده ها آفت دیگر که جز ضربه و ضرر برای بودجه شهرداری که با هزار مشقت و خون دل به وجود می آید چیز دیگری نیست. چه باید کرد؟
بنظر اینجانب اصلاح رویه شوراها، شدنی نیست چون از ابتدا پایه گذاری آن کج می باشد. شوراهای اسلامی مدنظر قانونگذار این نیست که اکنون می بینیم، در صورتی که چنین وضعیتی ادامه داشته باشد، انحلال شوراها مهم ترین گام در مردم سالاری و خدمت رسانی می باشد، مردم تکلیف خود را با شهرداری می دانند و شهرداری هم می داند چه باید بکند چه مدیرانی را با توجه به تجربه، تخصص و تعهد به خدمت بگیرد. بازار پارتی، بی عدالتی و اسراف تا حد زیادی حذف می شود و کارها تسهیل می گردد.

این شرح حال این روزهای شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور است.
یقیناً این نوشته که تنها شمه ای از ناکارآمدی شوراهای شهر میباشد، موجبات بر افروخته شدن و ناراحتی برخی اعضاء شوراهای شهر می گردد . لکن باید واقعیت را بپذیرند و بدانند که مردم در مورد این نهاد قانون گذاری محلی چه می گویند و چگونه می اندیشند، اگر اعتقاد دارند که برای مردم آمده اند، شاید این اقدام جرقه ای باشد برای سازوکار جدید شوراها و خروج از این بن بست بی اعتمادی. البته هستند تعداد قابل توجهی از اعضاء صادق، دلسوز، خدوم و شریف در شوراهای اسلامی شهرها که آنها نیز از شرایط حاکم بر شوراها و وضع موجود ناراضی بوده و علت حضورشان در شورا برای اصلاح رویه، توجه به بُعد نظارتی به جای دخالت در اجرا و مواردی از این دست میباشد اما بنا به دلایلی این مهم برایشان میسر نگردیده و خود نیز نگران و ناراحت و حتی پشیمان هستند.

پایگاه خبری صدای نهاوند، با توجه به برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در اردیبهشت ماه سال آینده قصد دارد جهت تنویر افکار عمومی و انتخاب درست مردم در این انتخابات گزارشات ویژه ای، از اختیارات، عملکرد و شرایط اعضا منتخبین شورا منتشر و اطلاع رسانی کند.

همین الان می توانید عضو شبکه پایگاه خبری صدای نهاوند در تلگرام شوید. عضویت در شبکه تلگرام

  1. نهاوند شهر اولین ها گفت:

    تشکر از سایت بروز و همیشه بیدار صدای نهاوند.تو این یک سال تحول خبری در نهاوند ایجاد شده.

*

code

  • عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد.
  • از نوشتن نظرات با حروف لاتین خودداری شود .

خبرگزاری صدای نهاوند

پشتیبانی سایت توسط کارپوش